FK 05 Levoča - TJ Družstevník Liptovská Štiavnica

20.09.2016 22:17

V stredu 14.9.2016 o 16:00 sa naši chlapci predstavili na domácej pôde v treťom kole Slovenského Slovnaft Cupu proti mužstvu z 3. ligy Liptovskej štiavnici.

Papierovo bol už pred zápasom jasným favoritom treťoligista ale dovolím si tvrdiť, že domáci poškuľovali po postupe aj cez tohto súpera. Vysoko taktickou prípravou sa začala už predzápasová komunikácia trénera s hráčmi v kabíne. Taktika bola jasná ale kto by si myslel že bola defenzívna mýlil by sa. Tréner vštepoval hráčom už na začiatku slová,že my sme tí ktorí môžu prekvapiť a nemajú čo stratiť. 

Zápas sa začal vo veľmi vysokom tempe a šance sa prelínali na oboch stranách ale gól nie a nie padnúť. Pri nastrelení brvna hosťujúcim hráčom sa štastena priklonila na našu stranu ale stále bol výsledok nerozhodný 0:0. Takýmto výsledkom skončil prvý polčas ale musíme povedať, že sa bolo na čo pozerať. Do druhého polčasu chlaci išli s tým, že sa dá postúpiť a skúsiť streliť gól čo sa po úvodnom tlaku z našej strany podarilo krásnym gólom z voleja v 46. minúte Matúšovi Kotradymu. Hostia zostali trocha zaskočení a naopak naši povzbudení rýchlym gólom vedeli, že majú víťazstvo len vo svojich rukách. Hostia dobiedzali a začala sa pomaly ukazovať väčšia fyzická pripravenosť hostí, ktorej sme odolávali až do 73. minúty keď sa presdil slabou strelou hosťujúci hráč Svetlák a vyrovnal. Do konca zápasu sa už hralo takticky a každé z mužstiev chcelo mať loptu pod kontrolou. Po záverečnom hvizde už nemohlo nasledovať nič iné ako penaltový rozstrel. Hneď úvodný pokutový kop nepremenil Martin Šimo keď brankár jeho úmysel vystihol a chytil. V zápätí hosťujúci hráč s istotou premenil. Druhý pokutový kop premenil na našej strane Róbert Janečka ale aj hostia sa presadili. Tretí kop nepremenil Lešňovský keď nastrelil brvno a hostia zase trestali. Vo štvtom kole trafil tyčku Brincko a bolo rozhodnuté. Veľká škoda tohto rozstrelu lebo nás obral o postup do ďalšieho kola v ktorom by bol mimochodom naším súperom Fortunaligista DAC Dunajská Streda.

Chlacom ale veľmi pekne ďakujeme za oduševnený výkon pretože na ihrisku nebolo badať rozdiel medzi mužstvami a predvedenou hrou. Nemáme sa začo hanbiť a skúsime to zase o rok. Súperovi blahoželáme.

 

FK 05 Levoča