FK Slovan Helcmanovce - FK 05 Levoča

01.10.2016 10:34

V nedeľu sa naši chlapci predstavili u posledného mužstva 5- ligy Podtatranskej v Helcmanovciach. Papierovo boli naši chlapci favoritmi a chceli to potvrdiť aj v Helcmanovciach. 

Zápas začal od úvodu tlakom z našej strany a domáci sa dostávali k lopte len sporadicky. V 12. minúte sa domáci dostali do šestnástky a bol z toho pokutový kop, ktorý premenil Maliňák. o 5 minút neskôr sa ale radovali z vyrovnávajúceho gólu aj hostia keď sa presadil Michla Kašper. Od tohto momentu chceli hostia zatlačiť domácich s cieľom streliť čo najskôr druhý gól a zlomiť súpera. V 29.minúte sa im to aj podarilo ale autorom gólu bol domáci Maliňák , ktorý po premenenej penalte sa zapísal do listiny strelcov ale do vlastnej siete a bolo 1:2. No v 35. minúte vylúčil rozhodca našho Róberta Janečku po zákroku na domáceho unikajúceho hráča a ukázal mu rovno červenú kartu, takže naši chlapci dohrávali už prvý polčas  jedného menej.

Do druhého polčasu vstúpili naši chlapci s tým, že treba hrať zo zabezpečenej obrany na protiútoky. Na ihrisku nebolo vôbec poznať, že naši chlapci hrajú o jedného menej , naopak podkurovali domácim aj naďalej a dostávali sa do sľubných šancí. Rozhodca po tlaku hostí v 79.minúte odpískal pokutový kop v prospech hostí a úspešným exekútorom bol Henrich Vojtuš. Hostia ale ešte v eufórii zo streleného gólu boli nekoncentrovaný a za minútu bolo znížené na rozdiel jedného gólu. Autorom gólu bol domáci Gallo. A v predposlednej minúte zápasu prišla zimná sprcha v podobe gólu zo štandartnej situácie keď lobom dal gól Pisko a bolo vyrovnané. Čisté svedomie pri tomto góle nemože mať náš brankár, ktorý nepochopiteľne inkasoval. Obrovskými chzbami v posledných 10 minútach sme sa pripravili o plný bodový zisk a odchádzame z Helcmanoviec hlavne s ponaučením , že zápas sa hrá 90 minút a treba byť koncentrovaný do posledného hvizdu. Na týchto veciach bude musieť naše mužstvo zapracovať.

 

FK 05 Levoča